“Възраждане”  представи кандидатите си за районни кметове за град Пловдив 

“Възраждане”  представи кандидатите си за районни кметове за град Пловдив 

Днес, на 28.09. на официална пресконференция в БТА – Пловдив бяха представени кандидатите за районни кметове на “Възраждане” за град Пловдив, както и листата за общински съветници. 

 

Присъстваха народният представител и кандидат-кмет – Ангел Георгиев, народният представител Емил Янков, както и кандидатите за Район Южен – Господин Апостолов, Район Централен – Иван Пенков, Район Източен – Симеон Петров и за район Северен – Виолета Константинтинова. 

 

Пресконференцията откри кандидат-кметът – Ангел Георгиев, като заяви изключителната мотивация на целия екип да бъдат прекъснати всички корупционни и порочни практики и да се осигури най-доброто управление на града, с ясна мисъл и визия за дългосрочния план на развитие на столицата на културата. 

 

Кандидатурата за Район Тракия – Емил Янков е добре позната фигура, един от лидерите на местната структура на “Възраждане”, настоящ народен представител и изключително активен, що се отнася до местните проблеми на града. Като основни приоритети в програмата си, изтъква спиране на безразборното строителство на  междублоковите пространства, както и изграждането на достъпна градска среда за хората в неравностойно положение и цялостен ремонт на трите основни пътни артерии в района. 

 

Кандидатът за Район Южен – Господин Апостолов, впечатлява с биография и компетенции в областта на счетоводните и финансови услуги. Има висше икономическо образование – счетоводство и контрол и е основател и ръководител на компания с изключителна финансова експертиза. Сред основните приоритети на Апостолов са планиран строеж на достатъчно ясли и детски градини в разрастващия се със стихийни темпове Район Южен, като особено внимание се обърне на новите квартали – “Остромила” и “Беломорски”, които се развиват изключително бързо. Също – изграждане на нови шадравани и фонтани, които не само правят градската среда по-красива и гостоприемна, но и са естествено средство за охлаждане, в горещите летни пловдивски дни. 

Апостолов посочва, като друг основен проблем, както за района, така и за целият град – липсата на планиране и обща визия, при изграждането на инфраструктурни обекти. 

 

За Район Централен, от “Възраждане” издигат кандидатурата на Иван Пенков, който е собственик на бизнес и притежава изключителна компетенция в сферата на управление на човешки ресурс и потенциал. Много добре запознат с туристическия бранш и среди и поставил си за цел районът му да привлича още повече туристи и посетители. Сред основните му програмни приоритети са – облагородяване и поддържане на подлезите в района в безупречен вид, за разлика от настоящето им окаяно състояние, както и хуманно решение на проблема с безстопанствените животни. 

“За мен е най-важно да се погрижа, хората да живеят в един по-спокоен, уреден и красив град”, коментира Пенков. 

 

Кандидатурата за Район Източен е Симеон Петров, който завършва висше образование в ПУ “Паисий Хилендарски”, със специалност университетска биология – степен бакалавър, а след това защитава  и степен – магистър – паразитология. Богатата му трудова биография, включва множество успешни дейности, в сферата на фармацията и услугите. Сред основните моменти в програмата му са – осигуряване на чистота на района, което е свързано с редовното сметоизвозване, подобряване на местната инфраструктура, която е почти недостъпна за родители с колички и хора в неравностойно положение. 

 

Виолета Константинова – кандидат кметът за Район Северен е изключително успешен, търсен и ценен юрист и член на Адвокатската колегия в Пловдив. 

“Район Северен е един от развиващите се райони, живея там и съм много добре запозната със спецификата на проблемите на жителите му. Основни приоритети в моята програма са – изграждане на достатъчно ясли и детски градини, подобряване на местната инфраструктура, която се превръща в основен проблем и осветление на пешеходните пътеки, с цел превенция и предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.”, заявки Константинова. 

 

Георгиев представи и кандидатурата за район Западен – на Елена Грозданова, която от дълги години заема ръководна позиция, в  успешна търговска фирма. 

 

Ангел Георгиев презентира и основополагащите приоритети в програмата си, а именно – разсичане на корупционния възел, задушаващ гражданите и бизнеса, край на транспортния хаос и планиране на строителните дейности, свързани с пътната инфраструктура.

 

“Програмата ми, като кандидат-кмет е всеобхватна и не съм оставил нито един проблем без решение – изключително важно е да се осигури на всички желаещи достъп до ясли и детски градини, подобряване на материалната база на съществуващите и строеж на нови такива, също изграждане на многоетажни общински паркинги, които да облекчат проблема с недостъпното паркоместа. Други основни  приоритети в моята програма са и строеж на нова сграда за (МГ) Математическа Гимназия – “Академик Кирил Попов”, прекратяване на порочната практика на презастрояване на най-апетитни централни и жилищни градски части, разширяване на околовръстния път, освобождаването му от винетни такси и изграждане на югоизточен лъч. В програмата ми са заложени и основни акценти, като – облагородяване на междублоковите пространства, обогатяване на културния календар и тясна връзка с културните среди, изграждане на поливна система за тепетата, които са символ на града и никакво увеличение на настоящите данъчни ставки, които са достатъчно високи”, коментира Георгиев. 

 

Той  представи и част от листата за общински съветници, като заяви, че тя е пълна, кадрово от “Възраждане” са изключително подготвени и залагат на хора, доказали се с качества в своите професии. 

 

“В листата ни има хора с огромен потенциал – успешни предприемачи, пиар експерти, журналисти, адвокати. Всеки един от тях ще допринесе много за развитието на Пловдив. За нас беше изключително важно да включим кандидати от целия спектър на обществения живот – хора с доказана експертиза, различни професии, знания, умения и квалификации. Така ще сме сигурни, че всеки гражданин ще има представителство в местната власт”, коментира Георгиев.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!