„Възраждане“: Председателят на Народното събрание трябва да е достоен и принципен професионалист

„Възраждане“: Председателят на Народното събрание трябва да е достоен и принципен професионалист

Днес продължава изборът на председател на Народното  събрание. Кандидатът на „Възраждане“ се изправя срещу кандидата на ГЕРБ – СДС.  Председателят на Народното събрание е много важна позиция за запазване на парламентаризма. Важно е той да е принципен и да спазва Правилника за дейността на Народното събрание, а не да работи в услуга на политическата сила, към която принадлежи. В 47 -то и  49 -то Народно събрание това не бе постигнато и председателите им бяха отстранени по този повод, тъй като нарушиха Правилника. 

„Възраждане“ като организация, работеща за запазване на демократичните принципи и парламентаризма, издига своя кандидатура, противно на внушенията на социолози и анализатори, че позицията председател на Народното събрание трябва да бъде отстъпена на първата политическа сила. Припомняме, че и в 45 Народно събрание председателт беше избран от втората политическа сила. 
Ние вярваме, че  позицията Председател на Народното събрание трябва да се заеме от достоен и принципен професионалист, който като пръв сред равни да зачита закона и да го прилага справедливо. Ето защо и днес ще издигнем като кандидат за председател на Народното събрание Петър Петров. 

Петър Петров е на 41 години. Завършил е „Право“ в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, в който придобива и трите възможни специализации – “Публична администрация”, “Правораздаване” и “Международно право и международни отношения”. Адвокат е с дългогодишна практика в корпоративното и вещното право, с афинитет към наказателното право. Член е на Софийската адвокатска колегия.

Народен представител е от 47, 48, 49 и 50 Народно събрание. Той е заместник-председател на  “Възраждане”. В последните три парламента е член на Комисията по конституционни и правни въпроси и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

В избора на председател днес се надяваме народните представители да гласуват по съвест и да подкрепят кандидатурата на Петър Петров. 

Актуално

Вера Димитрова

„Възраждане“ ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ при условие, че ПП-ДБ подкрепи декларацията на „Възраждане“

Звезделина Каравелова

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!