„Възраждане“ предоставя доклада, получен от БНБ на 31.10.2022 г.

„Възраждане“ предоставя доклада, получен от БНБ на 31.10.2022 г.

Днес в сградата на Народното събрание се проведе брифинг на парламентарната група на „Възраждане“ в отговор на твърденията на БНБ, че институцията не е предоставяла изготвен доклад. …

По повод на твърденията на БНБ Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“ и на ПГ на „Възраждане“, коментира новината по следния начин:

„Излезе интересна новина от БНБ и тя е, че нямало доклад, в който се твърди, че страната ни не е готова за въвеждане на еврото. Явно истината е много плашеща и те започват да се отричат от собствените си думи. Ръководството на БНБ лъже. Днес от трибуната на Народното събрание Пеканов каза, че вариантът, който е изпратен до нас,  не е цензуриран. Ако не е, кой ще цензурира варианта, който ще ни бъде показан като финален?”, каза Костадин Костадинов пред присъстващите журналисти.

Очевидно е, че по въпроса за еврото всички институции казват неистини. Днес Българската народна банка отрече да е изготвян доклад, в който се твърди, че страната ни не е готова за присъединяване към еврозоната през 2024 година, поради това прилагаме целия доклад, който получи „Възраждане“, заедно с придружаващото писмо и се надяваме да го публикувате.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!