„Възраждане“ подкрепя исканията на синдикатите за 30% увеличение на заплатите в сектор „Транпорт“ в София

„Възраждане“ подкрепя исканията на синдикатите за 30% увеличение на заплатите в сектор „Транпорт“ в София

Председателят на групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет (СОС) Деян Николов съобщи, че ще подкрепят исканията на КНСБ и КТ „Подкрепа“ за увеличение с 30% на възнагражденията в транпорта на София. 

Днес той присъства на провелия се протест в столицата и изрази подкрепата си пред КНСБ, а миналата седмица в петък бе проведена среща между групата на „Възраждане“ и КТ „Подкрепа“, на която са обсъдени проблемите с градския транпорт в София. 

„Служителите не са получавали значително увеличение след ръста на инфлацията през последните 3 години, което води до липса на повече от 150 служители в транспорта, в това число шофьори и техници. Това води до липса на конкурентноспособност на пазара на труда и изтичане на шофьори в други транпортни фирми, включително и зад граница. Има реален риск от кадрова криза в сектора, която ще застраши нормалното функциониране на столичния транспорт и ще бъде усетена от жителите на София.“, каза Деян Николов, председател на „Възраждане“ в Столичния общински съвет. 

Той също така посочи, че следва да се заложат средства в новия бюджет на София за 30% увеличение и ако такова липсва в изготвения от Столична община проектобюджет, то групата на „Възраждане“ ще направи такова предложение при разглеждането на бюджета в СОС. 

 

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!