„Възраждане“ организира протест пред Народното събрание, противопоставя се на предоставянето на оръжия за Украйна

„Възраждане“ организира протест пред Народното събрание, противопоставя се на предоставянето на оръжия за Украйна

На 3 ноември 2022 г. структурата на „Възраждане“ в София организира протест на пл. „Народно събрание“. …

Поводът за протеста е, че  Народното събрание ще гласува предложенията на ГЕРБ и на „Демократична България“ за изпращане на оръжия за Украйна от страна на България.

,,Възраждане“ се противопоставя и на двете решения. Категорични сме, че страната ни няма място във този конфликт между два братски народа, чието разрастване не бива да бъде допускано, тъй като засяга цяла Европа.

Позицията на „Възраждане“ винаги е била, че ние можем да бъдем единствено миротворец, но не и държава, която да се намесва в конфликта като предоставя въоръжение на която и да е от двете воюващи страни.

Предоставянето на оръжия на Украйна означава и обезоръжаване на българската армия, която и без това е в незавидно състояние. Според източници на „Възраждане“ целта е точно тази. Имаме информация, че следващата стъпка ще е разполагане на още войски на НАТО на територията на България и превръщането ни в потенциална мишена при разгаряне на конфликта.

Призоваваме всички, които са за запазване на мира и не желаят България да бъде въвличана в конфликта, да дойдат на протест на 03.11.2022г. (четвъртък) от 8 часа сутринта на пл. „Народното събрание“.  Нека заявим ясно, че искаме да живеем в мир и  не  желаем България да бъде въвличана в чужди военни конфликти

На 3 ноември 2022 г. от 8:00 ч. на пл. „Народно събрание“ да кажем ДА на мира и НЕ на войната!

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!