Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана

 

„Възраждане“ внесе жалба срещу Решение No.790/20.11.2023г. на II с-в на Административен съд-Монтана, с което бе отхвърлена жалбата на политическата организация, срещу резултатите от изборите за кмет на Община Монтана.

Въпреки установените разлики при преброяването на бюлетините в две секции, въпреки признанията на свидетел в съдебна зала в насока, че е лицето, което на видеоклиповете се вижда как е манипулирало бюлетините и въпреки образуваните две досъдебни производства и една прокурорска проверка за извършените престъпления срещу политическите права на гражданите, съдията е постановил решение, в което посочва, че нарушенията на изборния процес не са били съществени и не са повлияли на обявения изборен резултат от Общинската избирателна комисия в Монтана.

В решението се посочва също така, че съдът няма роля да превръща съдебното производство в централна фаза на изборния процес и да го провежда отново в съдебна зала, както и че представителството на различни партии в секционните избирателни комисии гарантирало честността и прозрачността на изборния процес.

„Категорично не сме съгласни с така постановеното решение и изразените мотиви в него. Затова чрез внесената от нас касационна жалба продължаваме съдебната борба във Върховния административен съд, който вече отмени като незаконосъобразни няколко други прекратителни определения на различни съдии от Административния съд-Монтана по дела, отново свързани с обжалване на резултатите от местните избори на 29.10.2023г., проведени в тази община. Вярваме в справедливостта и в българския съд и ще търсим защита на правата си докрай. Ние единствени обжалвахме решението на административния съд в Монтана по делото срещу обявените резултати за кмет на Община Монтана, след като от ПП – ДБ не са подали жалба срещу него в седемдневния срок за това.“, коментира Петър Петров – народен представител от „Възраждане“, избран от Монтана.

С уважение,

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват