Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана

Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана

 

„Възраждане“ внесе жалба срещу Решение No.790/20.11.2023г. на II с-в на Административен съд-Монтана, с което бе отхвърлена жалбата на политическата организация, срещу резултатите от изборите за кмет на Община Монтана.

Въпреки установените разлики при преброяването на бюлетините в две секции, въпреки признанията на свидетел в съдебна зала в насока, че е лицето, което на видеоклиповете се вижда как е манипулирало бюлетините и въпреки образуваните две досъдебни производства и една прокурорска проверка за извършените престъпления срещу политическите права на гражданите, съдията е постановил решение, в което посочва, че нарушенията на изборния процес не са били съществени и не са повлияли на обявения изборен резултат от Общинската избирателна комисия в Монтана.

В решението се посочва също така, че съдът няма роля да превръща съдебното производство в централна фаза на изборния процес и да го провежда отново в съдебна зала, както и че представителството на различни партии в секционните избирателни комисии гарантирало честността и прозрачността на изборния процес.

„Категорично не сме съгласни с така постановеното решение и изразените мотиви в него. Затова чрез внесената от нас касационна жалба продължаваме съдебната борба във Върховния административен съд, който вече отмени като незаконосъобразни няколко други прекратителни определения на различни съдии от Административния съд-Монтана по дела, отново свързани с обжалване на резултатите от местните избори на 29.10.2023г., проведени в тази община. Вярваме в справедливостта и в българския съд и ще търсим защита на правата си докрай. Ние единствени обжалвахме решението на административния съд в Монтана по делото срещу обявените резултати за кмет на Община Монтана, след като от ПП – ДБ не са подали жалба срещу него в седемдневния срок за това.“, коментира Петър Петров – народен представител от „Възраждане“, избран от Монтана.

С уважение,

Актуално

Вера Димитрова

„Възраждане“ ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ при условие, че ПП-ДБ подкрепи декларацията на „Възраждане“

Звезделина Каравелова

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!