„Възраждане“ настоява Общински съвет – Шумен да спазва правилника за дейността си

„Възраждане“ настоява Общински съвет – Шумен да спазва правилника за дейността си

Днес в Шумен се проведе пресконференция на „Възраждане“. На нея участваха  Веселин Вешев – народен представител в 50 Народно събрание, избран от Шуменски многомандатен избирателен район,  Ивайло Обретенов – председател на групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Шумен, и Стоян Стоянов – зам.-председател на структурата на „Възраждане“ в Шумен и общински съветник от групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Шумен.

На пресконференцията беше обсъждана изминалата сесия на Общински съвет – Шумен, на която с декларация „Възраждане – Шумен“ се протиопостави на мащабната рекламна кампания на НАТО в града. Общинските съветници  призовахаа Общината да не допуска този вид реклама в  града, като  обосноваха несъгласието си с факта, че на рекламните билбордове се изразява нечия гледна точка, не е означено чия,  която очевидно неглижира факта,  че  въпреки двадесетгодишното членство на страната ни в НАТО, армията ни става все по-слабо въоръжена, а условието, което е трябвало да покрие държавата ни, за да стане член на военния съюз, води до разрухата на  ракетни войски и артилерия, голяма част от чийто команден състав са възпитаници на шуменското военно-артилерийско училище.

От „Възраждане“ припомнят, че съгласно член  9 от Конституцията на Република България гарант за сигурността, независимостта и териториалната цялост на страната са въоръжените ѝ сили и  това наше конституционно право не трябва и не може да бъде преотстъпвано на друг, пък бил той и съюз, в който нашата страната е член.


От „Възраждане“ считат, че истински повод за гордост би била една силна и добре въоръжена българска армия.

На изминалата сесия „Възраждане“ са поставили и въпроса с ниското възнаграждение на служителие в Община Шумен, което създава кадрови проблем. Голяма част от административните служители в общината търсят препитание другаде, което води до проблеми с административните услуги.

„Липсата на професионални кадри и мерки за тяхното задържане е сред основните проблеми на община Шумен и все още не са предложени адекватни мерки от страна на местната власт за преодоляване на проблема.“, каза Ивайло Обретенов.

Относно Временната комисия за избор на управител на онкологиче център- град Шумен, Ивайло Обретенов уточни, че при свикването на комисията е допуснтато грубо нарушение на правилника, като нейната председателка първоначално е опитала да покани само членовете на комисията, вместо всички общински съветници. За щастие, от „Възраждане“ са  разбрали своевеременно, което е провокирало изпращане на покани от страна на председателката до всички едва два часа преди комисията.

От „Възраждане“ се обърнаха  към местните институции и администрация с искане за спазване на правилата, поемане на отговорност към проблемите на гражданите на общината и очакват да бъдат представени ефективни мерки и програми за тяхното преодоляване. От организацията уточниха, че остават ангажирани с редица местни проблеми и инициативи.

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!