“Възраждане” – Монтана : Необходимо е да постави ограда на гробищния парк в квартал “Кошарник”

“Възраждане” – Монтана : Необходимо е да постави ограда на гробищния парк в квартал “Кошарник”

“Получихме сигнал от граждани, живеещи в квартал “Кошарник” в град Монтана, относно вандалски прояви и поругани надгробни плочи, на територията на гробищния парк. Освен това, те също се оплакаха, че заради липсата на ограда в
гробищата, често се случва пасищни животни да навлизат в него и да разрушават гробовете, което е недопустимо, заяви общинският съветник от “Възраждане”, Александър Димитров.
Общинските съветници от “Възраждане” веднага реагираха, като пуснаха докладна до кмета на община Монтана. В нея предлагат да бъде сложена ограда на гробищния парк в квартал “Кошарник” и, също така, той да бъде включен за стопанисване към общинското предприятие, което стопанисва централния гробищен парк в Монтана.
“Всички жители на Общината заслужават едни нормални условия, когато почитат паметта на своите починали близки и роднини в гробищния парк. Недопустимо е тези проблеми да продължават и паметта на близките ни хора да бъде поругавана”, коментираха още от “Възраждане”. Общинските съветници, също така настояват Общината да сезира отговорните институции, за да може да бъдат открити и наказани извършителите на тези противообществени прояви.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!