“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

Общинската структура на “Възраждане” в Лом обърна внимание на системното неглижиране на личните, емоционални и битови нужди на хората с увреждания. Общинският съветник от “Възраждане” Атанас Василев посочи, че до него е постъпил сигнал от Председателя на дружеството на хората с увреждания в село Ковачевица – Румяна Димитрова.

“В сигнала се съобщава за системни проблеми, съществуващи, повече от година, за чието решение, персонална отговорност носи ръководството на общинско ниво. Преди година, на събрание на дружеството е приета протестна нота, впоследствие изпратена до Президента, всички парламентарно представени партии, здравния и социалния министър. По същество, проблемът е, че преди година е съкратена длъжността на здравния работник в Общинския дневен център за възрастни хора, село Ковачевица. За хората в пенсионна възраст, центърът е място за контакти и споделяне на проблемите, а освободеният здравен работник е оказвал незаменима помощ в ежедневната профилактика и консултации, относно здравословни проблеми”, коментира общинският съветник от “Възраждане”, Атанас Василев.

Той посочи още, че 70% от живеещите в общинския дневен център са лица с увреждания и е недопустимо тези възрастни хора да бъдат неглижирани и остани без здравен надзор и реални профилактични грижи.

“Профилактичната здравна грижа е основополагаща. Надявам се, че благодарение на предложението, внесено от “Възраждане”, ще се възстанови длъжността на здравния работник в Община Лом.“

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!