“Възраждане” иска касиране в съда на резултатите за кмет и общински съветници в Монтана, заради изборни нарушения

“Възраждане” иска касиране в съда на резултатите за кмет и общински съветници в Монтана, заради изборни нарушения

“Възраждане” внесе жалби чрез ОИК в Административен съд-Монтана за обявяване на резултатите за избор на кмет на община Монтана и на общински съветници за недействителни.

Причината е множеството изборни нарушения и манипулации на изборния процес, които бяха оповестени и от националните медии и станаха ярък пример за това, как се правят избори в този регион. От политическата организация, освен че подадоха сигнали в полицията за купуване и продаване на гласове пред изборни секции в изборния ден, искат от съда и касиране на изборите, заради шокиращите кадри на изборни нарушения – като дописване на бюлетини и на превръщането на недействителни в действителни такива, отбелязване на преференции при броенето на бюлетините и др., които кадри обиколиха цяла България в дните след изборите на първи тур.

Много от сподвижниците и симпатизантите на “Възраждане” също настояваха за обжалване на резултатите в Община Монтана.

Обявените от Общинската избирателна комисия, резултати за кмет и за общински съветници могат да бъдат оспорени, единствено в съда, затова кандидатът за кмет на Монтана – Петър Петров подаде съответната жалба в административния съд за оспорване на изборите за кмет на Общината, както и кандидатът за общински съветник от “Възраждане” – Ивайло Иванов за оспорване на изборите за общински съветници. Делото следва да се разгледа в бързи срокове. Надяваме се на справедливост и ще защитаваме правата си докрай, като няма да спрем да се борим с изборните манипулации и нагласените избори.

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!