“Възраждане” : Има ли нарушение на ЗУТ при извършването на настоящите ремонти на ВиК – мрежата в град Вълчедръм

“Възраждане” : Има ли нарушение на ЗУТ при извършването на настоящите ремонти на ВиК – мрежата в град Вълчедръм

По информация, подадена от жители на Вълчедръм в Общинската структура на  „Възраждане” гр. Вълчедръм, в момента се извършват ремонтни дейности с възложител община Вълчедръм на ВИК мрежата на ул. „България” и ул. „Освобождение”  в гр.Вълчедръм, без да е налице разработен технически проект за този вид ремонт.

За да се провери, дали наистина това е така, от местната структура на политическата организация предприеха съответните действия по събиране на необходимата информация. Председателят на общинската структура на “Възраждане” Мария Манина подаде на основание Закона за достъп до обществена информация писмено искане да бъде предоставен техническия план за горепосочения ремонт на ВИК мрежата и информация за проекта, което внесе в Община Вълчедръм.

След като изтича 14-дневният срок за отговор, Общината не предоставя никаква информация, по горепосочените питания. Недопустимо е Общинската администрация на град Вълчедръм да не отговаря на официално отправени запитвания до нея. Затова общинската структура на “Възраждане” подаде сигнал с искане за извършване на проверка, дали има нарушение на ЗУТ при извършването на настоящите ремонти на ВиК – мрежата в град Вълчедръм. На база подадения от “Възраждане” сигнал, впоследствие, чрез народния представител, избран от 12 МИР Монтана, Петър Петров ще бъде изискано,  през Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), по реда на парламентарния контрол,  пълната документация за резултатът от тази проверка.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!