“Възраждане” издига кандидатурата на адв. Стефан Стефанов за градоначалник на Видин 

Днес, на официална пресконференция в БТА – Видин, беше представен кандидат-кметът на “Възраждане” за град Видин – адв. Стефан Стефанов, както и част от листата за общински съветници. 

 

Кандидатурата представи народният представител и местен лидер на организацията в града – Валери Сираков. Той акцентира върху факта, че адв. Стефанов е разпознаваема фигура за Видин и областта, а “Възраждане” е единствената политическа организация, която бележи значителен ръст при всяко следващо социологическо проучване, отразяващо обществените нагласи. 

“Винаги, когато обещаем нещо, го правим, затова растем постоянно”, счита Сираков. 

 

Адв. Стефан Стефанов завършва ЮЗУ “Неофит Рилски”, а от 2001г. е член на адвокатската колегия в град Видин, владее английски и руски език, а през годините изгражда солидни организационни умения и компетенции, като координация, управление и администриране на хора, проекти и екипи. 

 

“За мен е огромна чест и отговорност да бъда издигнат от политическа организация “Възраждане” за техен кандидат на предстоящите местни избори. Аз съм адвокат с над двадесетгодишен стаж, член съм на Дисциплинарния съд към Видинската адвокатска колегия, роден съм тук, живея тук и тук развивам своята адвокатска практика”, коментира Стефанов. 

 

Той допълва, че за съжаление, в последните години, градът не се развива добре – няма прозрачност, във връзка с финансите на общината и изразходването на целевите средства, Видин няма обществен транспорт, няма и видео наблюдение. 

 

“Ние изготвихме стратегическа програма за развитието на града, няма да работим кампанийно.

Имаме няколко основни приоритета – Видин отдавна няма адекватен градски транспорт и междуселищен такъв, а бюджетът на общината е достатъчен и може да се изгради градска транспортна мрежа. Други основни приоритети са – повишаването на доходите в сферата на образованието, имаме идея да  поискаме от Общинския съвет и намаляване на таксата за битови отпадъци в общината”, заяви Стефанов. 

 

Той представи и част от екипа си  и кандидатите за общински съветници – сред тях са известни за града лица, като Марио Радев, който е представител на влиятелна международна компания и е популярен видински юрист и Силвана Цолова, която е преподавател в сферата на образованието.

Актуално

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: За АМ „Хемус“ в бюджета за 2024 година са предвидени над 233  милиона лева

Групата на “Възраждане” в Общински съвет Карлово: Извършват се действия, в грубо нарушение на правилника 

Димитър Гюрев  се срещна с кмета на Община Лъки, във връзка с рестриктивния воден режим в село Джурково