„Възраждане“ е против това гражданите да плащат за небрежността на общинската администрация

„Възраждане“ е против това гражданите да плащат за небрежността на общинската администрация

През изминалата седмица Общинският съвет в град Сандански взе решение да бъде изтеглен дълг от 2 милиона лева. …

Причината за изтеглянето на дълга е забавяне в изпълнението на проектите:

„Реконструкция на общински път BLG 1255/III-198, Катунци-Враня/Катунци-Златолист от км 0+000 до км 6+860“ и за проект „Инженеринг-проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР на обект: Детско заведение за шест групи в УПИ 1- за детска градина, кв.4, Ж.К. Спартак, град Сандански, представляващо имот с идентификатор 65334.302.6223 по КККР на град Сандански.
Обяснението е, че поради повишаването на инфлацията в страната и поскъпването на материалите е необходимо рефинансиране на проектите, за да се бъдат завършени. То ще се извърши с дълга, който предстои да бъде изтеглен и който ние гражданите- данъкоплатци ще изплащаме.
„Възраждане“ в град Сандански категорично се противопоставя на това гражданите да плащат за небрежността на общинската администрация, която от всички възможни решения избра най-лесното за нея – да изтегли дълг.  Без да бъде направен публичен анализ кой носи отговорност за забавянето на изпълнението на проекта и защо е допуснато то.
Задлъжняването на общината за рефинансирането на обществени поръчки е възможност да се усвояват пари от определени обръчи от фирми, приближени до властта. Пари, които ще се изплащат от нас гражданите и от децата ни.
Допускането на тази порочна практика не бива да се превръща в система, която би била опасна и би могла да доведе дори до фалит на общината, така както вече се е случвало в други общини в страната.
„Възраждане“ Сандански се противопоставя категорично на изтеглянето на този дълг, защото то е неоправдано от гледна точка на дистанцията на времето. За да се развива общината, единственият обоснован дълг би бил този, който е с цел инвестиция, която ще има възвръщаемост и дори ще доведе до печалби за общината ни.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!