„Възраждане“ внесе предложение за извънредна сесия на Столичен общински съвет

„Възраждане“ внесе предложение за извънредна сесия на Столичен общински съвет

Във връзка с изпратени сигнали от граждани до политическата сила, в които се съобщава за нападения над деца от страна на мигранти, „Възраждане“ поиска Столичният общински съвет да се събере извънредно.

Искането е внесено още в петък, като в него общинските съветници посочват, че искат това във връзка с осигуряването на безопасност на гражданите и гостите на града. В него те предлагат на заседанието да бъдат поканени и изслушани министърът на вътрешните работи, началникът на Столична дирекция на вътрешните работи, кметът на Столична община и директорът на Дирекция „Сигурност“, както и други лица, които се счита, че имат отношение към опазването на реда и сигурността в София.

„Възраждане“ предлага заседанието да е с дневен ред от две точки, в първата от които е изслушване на гореспоменатите лица, а втората да е за други важни и спешни проблеми.

След „Възраждане“ и други две политически партии с представителство в Столичния общински съвет се обявиха за свикване на извънредна сесия – ГЕРБ и ИТН, въпреки че първите участват в управлението, което вкарва мигранти в страната към момента по така наречения Дъблински регламент, а България е една от малкото страни, която го спазва. Припомняме, че регламентът изтича в края на март 2024 г.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!