„Възраждане“: Варна се превръща във военен полигон, а гражданите биват заплашвани и репресирани

„Възраждане“: Варна се превръща във военен полигон, а гражданите биват заплашвани и репресирани

Варна се превръща във военен полигон, а гражданите биват заплашвани и репресираниТова съобщиха на пресконференция общинските съветници от групата на „Възраждане“ във Варна. Заместник-председателят на Общинския съвет в морския град Николай Костадинов посочи, че групата на „Възраждане“ е внесла предложение за решение от ОбС – Варна, с което местният парламент да не разреши изграждането на координационен център на НАТО за Черно море във Варна.

„Такъв център не трябва да бъде изграден в община Варна! Ние от „Възраждане“ смятаме, че България няма място в този военен конфликт и не искаме нашият град да бъде потенциална мишена.

Всички тези, които гласуват за т.нар. евроатлантически партии, всъщност гласуват за войната, а тези които гласуват за нас, гласуват за мира.“, категоричен бе Костадинов.

По повод на зачестилите военни конвои, които преминават през територията на община Варна, общинският съветник от „Възраждане“ Георги Георгиев заяви:

„За никого не е тайна, че Варна се превръща във военен полигон. През ден виждаме военни колони, които кръстосват града и притесняват гражданите и най-вече туристите. В началото на летния туристически сезон, вместо да мислим нещо интересно за посетителите, Варна предлага на гостите си военни колони, страх и репресии.

Инцидентите с военната колона обаче не спират дотук. В пресконференцията участва и варненецът Васил Василев, който е станал свидетел на интересна ситуация.

Ето какво сподели пред медиите във Варна Василев:

„Случаят е от миналия петък и ситуацията се разиграва на кръговото кръстовище в района на „Максуда“. Става въпрос за конвой от поне 67 натовски камиони, ескортирани от военна полиция.

Кръговото беше затворено от военна полиция, с изключение на входа, от който камионите трябваше да преминат. По стечение на обстоятелствата се оказах първа кола и след като видях, че скоро няма да успея да премина, слязох от автомобила да изпуша една цигара.

Реакцията на патрула на военна полиция се прояви чрез изказване по мегафон с думите:

Всички да запазят позициите си, защото в противен случай ще бъдат принудени да открият огън.

След като това се чу по мегафона, останалите водачи се ядосаха и започнаха да излизат от автомобилите си. Ние им зададохме въпроса на какво основание някой ще открива огън срещу нас, но отговор не получихме.“, каза Василев.

За щастие до инцидент не се е достигнало и блокираните автомобили след дълго чакане са успели да преминат през задръстения участък.

„Ставаме свидетели на все повече и повече безпрецедентни случки във Варна и се замисляме дали нашето здраве и сигурност не са застрашени, с оглед на военния конфликт, който е в Украйна и това дали България няма да бъде намесена пряко в него.“, допълни Николай Костадинов.

Общинският съветник от „Възраждане“ Юлиян Губатов също коментира темата, посочвайки, че НАТО е репресивен апарат:

„В програмата на „Възраждане“ е заложено иницииране на референдум за излизане от НАТО, защото НАТО се е превърнал в американска военна организация, която вместо да създава стабилност, създава военни конфликти по целия свят. НАТО е репресивен апарат, в който държавите членки са всичко друго, но не и равнопоставени партньори.

Демокрацията, която раздава тази военна организация в различни части на света, е вредна за мира. НАТО иска да превърне Балканите и България в пушечно месо в един чужд военен конфликт, в който България място няма. Ние от „Възраждане“ няма да допуснем създаване на команден център на територията на България.

На 09.06. избирайки „Възраждане“, избираме мира. Избирайки всички останали, избираме войната“.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!