„Възражане“ ще проверят дали са спазени всички правила за поставяне на павилиони в Морската градина във Варна

 „Възражане“ ще провери дали са спазени всички правила за поставяне на павилиони в Морската градина във Варна. Това заяви председателят на постоянната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 48-то Народно събрание и настоящ  кандидатът за  народен представител от  листата на „Възраждане“ за Варна – Коста Стоянов. Той посочи, че до общинските съветници от групата на „Възраждане“ в местния парламент е бил изпратен сигнал от граждани, които не са съгласни да бъдат поставени нови павилиони, при това на най-оживените места в Морската градина – входа към градината до Аквариума и на централната алея, след мостчето на влюбените.

„Налага се да намираме информация от медиите, които сигнализираха, че още миналата година, е бил поставен първият такъв павилион  до подлеза на Двореца на културата и спорта.  И ако с появата си той не предизвика интереса и възмущението на варненци, то другите два станаха обект на коментари и допитвания както в социалните мрежи, така и в медийното пространство. Какво разбрахме до момента, при това не от Община Варна, а от медиите? 

Решението за поставяне на павилиони в Морската градина е взето още миналата година, а зад него стоят община Варна, oбластна администрация и Министерството на културата. Съставена е специална комисия от четирима общински съветници и един представител на общинската администрация, начело на която е избран общинският съветник от новосформираната група  в Общински съвет – Варна“, коментира още Стоянов.

Той посочи, че гражданите, които са се обърнали към „Възраждане“ подозират, че тази част в Oбщинския съвет е лоби на местни олигарси и е добре мотивирана от същите да работи за нечии частни интереси.

Какво каза още Коста Стоянов и председателят на “Възраждане – Варна” -Юлиян Губатов може да видите тук: https://www.facebook.com/vazrazhdanevarna1/videos/753028453007489

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!