ВиК – проектът в „Сарафово“ трябва да завърши до април

ВиК – проектът в „Сарафово“ трябва да завърши до април

Проектът за ВиК – цикъл на Бургас, който засяга кв. Сарафово, трябва да завърши през април 2024 г. Това става ясно след отправено запитване до държавното дружество, от общинския съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов. Това включва и възстановяване на увредените настилки, посочват от ВиК, като уточняват, че при подходящи метеорологични условия, е възможно дейностите да приключат преди посочения срок.
От оператора не се ангажират с конкретни дати за завършване на дейностите по определени в запитването улици, като „Ангел Димитров“, например. По проект е предвидено изграждане на тръбопроводи по улиците „Брацигово“; „Октомври“; „Пробуда“; „Баба Тонка“; „Септемврийска“ („Георги Казаков – Даскала“); „Ради Николов“; „Ангел Димитров“; „Кипарис“; „Комсомолска“ и „Капитанска“.
Относно възстановяването на уличната настилка, от ВиК уточняват, че изпълнителят ДЗЗД „Свежест 2018“ има задължение да го извърши до вид „идентичен със състоянието им преди началото на изпълнение на СМР“. Задължение на Община Бургас е да удостовери това с констативен протокол.
Общинският съветник Мариян Иванов подаде сигнал за сериозно компрометирани участъци, на които положената фракция е разнесена, конкретно по ул. „Баба Тонка“. От ВиК отговарят на питането на „Възраждане“, че е дадено указание на фирмата – изпълнител да осигури нормален режим на експлоатация, до финалното възстановяване с асфалт.
Общинският съветник от „Възраждане“ се ангажира да следи за изпълнението на тези дейности, както и за последващото асфалтиране на улиците в квартал „Сарафово“.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!