Общинският съветник на Възраждане в град Харманли с писмо до Министър-председателя

         Общинският съветник на Възраждане в град Харманли – Николай Георгиев, който е и областен координатор на политическата партия за Хасково, изпрати днес писмо до Министър-председателя.

В него той информира Бойко Борисов, че  Община Харманли се нуждае от спешна подмяна на магистралните водопроводи, захранващи град Харманли и населените места от Община Харманли с вода за битови нужди. Градът и множество населени места от общината системно са подложени на безводие, дължащо се на аварии по магистралните водопроводи и водопреносната мрежа.

Николай Георгиев призовава управляващите  отпуснатите 2 400 000 лв. на общината, които са част от излишъка от държавния бюджет,  да бъдат предназначени за подмяна на водопреносната мрежа в  общината.

Във връзка с това общинският съветник  настоява Министерски съвет да преразгледа решението си, взето на заседание на 9-ти декември 2020 г., според което  отпуснатите средства са предназначени както следва:

  • За цялостен ремонт на площад ,, Възраждане "-1 000 000 лева
  • За реконструкция на улици и паркинги - 1 400 000 лева

В момент на епидемиологична обстановка е изключително важно да се вземат под внимание нуждите от вода на населението на общината. В този рисков момент не бива да се стига до безводие. Ето защо е необходимо управляващите да взимат решенията си с грижа за хората, а не според собствената си политическа изгода. 

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com