Искра Михайлова от Възраждане: Нужно ни е обединение, да го запазим

Всеки ден говоря за това, всеки ден го мечтая все повече. Но можем ли го?

Някаква малка светлинка примигва в мрачния тунел. Пред очите ни българският народ започна да схваща, че разделен няма да постигне промяна, загърби различията и застана рамо до рамо с довчерашния опонент, за да се пребори за шанса си за по-достойно правителство, по-достоен живот, по-достойно бъдеще. Ще успеем ли този път? Дали научихме уроците си и успяхме да преглътнем егото си?

Изминаха шест поредни дни на протест, гърмят заглавия на пробудили се от тежък и удобен сън медии.
Шести? Шести път по шести ден, десети път по шести ден, какво точно пишем днес? Знаем кога и как медиите назовават, посочват и градят имидж. Не наблюдаваме нищо ново в това отношение, но наблюдаваме нещо по улиците в малките и големи градове на България. Отчаяна жажда за нормалност, справедливост, компетентност и най-вече законност от страна на представляващите държавността.

Мейнстриймът удря чело в твърдо изправената гръд на все по-осъзнаващия се българин, невярващ на елементарна медийна пропаганда.

Протестите за оставка на кабинета Борисов – 3 не са спирали вече повече от година активно и целенасочено. А започнаха далеч по-рано с протести с конкретни единични искания, които в повечето случаи прерастваха в протести за оставка на цялото правителство. Ние от Възраждане системно и целенасочено повеждахме народа не веднъж. Не два пъти. Искането ни винаги е било: оставка, съд и затвор за престъпното правителство на ГЕРБ и ВМРО- БНД.

Докато пишехме писма за обединение към всички политически и неполитически организации, наричащи себе си опозиционни, и не получавахме нито един отговор, ние не се демотивирахме. Ние сме наясно с типичната политическа психология, нюха за рейтинг пикове и добре познатите задкулисно уговорени „точни моменти“.

За нас точен момент за протест е бил всеки ден. От първия ден на това правителство и ще бъде така до постигане на желаното, на първо време оставка, а после ще видим. Първа краткосрочна и крайно недостатъчна цел е така силно извикваната оставка. След нея тепърва започва нашата борба. Борба за честни избори. Борба за промяна на политическите лица, потомствено обвили пипала около държавността, превръщайки я в бездънна банкова сметка за частно ползване, захранваща се с кръвта на българските граждани.

Ние мечтаем, желаем и работим за това, което искаме за себе си и децата си. Но ние сме разумни хора и анализираме трудностите, а те са грандиозни. Често ни питат: оставка, а после какво? После, уважаеми сънародници, вървим гордо един дълъг и трънлив път, мъчен, тежък, стръмен и негостоприемен. Вървим към бъдещето с горда българска осанка, знаейки, че най-стабилната основа ще изнесе най-здравия прогрес. Знаем, че това, което искаме, не се случва за миг, за ден, за година или десетилетие. Но ние сме готови за дългата борба, която започнахме със създаването на Възраждане.

Сега излизаме и продължаваме до оставка.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com