Ангел Георгиев от “Възраждане” : Ще предприемем категорични действия за опазване на културно-историческото наследство на Пловдив 

Градът под тепета, неслучайно заслужи приза “Европейска столица на културата” през 2019-та година. Пловдив е град, изтъкан от култура, история, археология и традиции. От “Възраждане” са твърдо решени да запазят автентичния дух на града, както и да допринесат за облика му, като работят активно за съхраняване и представяне по подходящия начин на културно-историческото наследство на древния Пловдив.

“Градът ни живее в ритъма на културата, крайно необходимо е да се установи диалог и тесни връзки с хората на изкуството, които към момента липсват. Вплитането на природни и архитектурни дадености, заедно с културните прояви, е неизменна част от специфичният дух на Пловдив. Това го прави притегателен туристически център и е изключително жалко да не се използва потенциалът му. Пловдивчани заслужават обогатен културен календар, в който да се включат и повече градски зони. Така например символите на града са занемарени и оставени на произвола.

Нова сграда за Операта е водещ приоритет, върху който трябва да се работи. Оперното изкуство се радва на изключително голям интерес и е крайно време да има нов модерен дом , съобразен с нуждите и спецификите както на изпълнителите, така и на публиката.

От “Възраждане” ще настояваме и работим за решение и на казуса с Тютюневия град.

За съжаление, липсата на адекватна политическа и управленска воля превърна квартала в черно петно, от което пловдивчани извръщат поглед. Необходимо е да се предприеме спешно благоустрояване на зоната и да се преодолее блокажът между частници, Община и държава. Интерпретирането на пространството на тютюневите складове в контекста на “Пловдив 2019” с проекта за „Тютюневия град“ бе добър пример за начален диалог. Необходима е целева работна група на принципа на временните парламентарни комисии, която да се заеме с обследване и да организира дейности по изготвянето на бъдещ проект, в който да се включат представители на заинтересованите страни.

Доверете се на мен и “Възраждане” с номер 42, защото ние сме политическата организация, тясно свързана с историята, културата и фолклорът на нашия народ и ще се борим за тяхното възстановяване и запазване”, заяви на среща с граждани, кандидатът за кмет от “Възраждане”, Ангел Георгиев.

„Възраждане“ е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!