Ангел Георгиев: Нека демонтираме паметника на американските летци, убили 4000 невинни българи?

Ангел Георгиев: Нека демонтираме паметника на американските летци, убили 4000 невинни българи?

Ангел Георгиев: Нека демонтираме паметника на американските летци, убили 4000 невинни българи?

 

В телевизионно участие Ангел Георгиев – водач на листата на „Възраждане“ за 16 МИР Пловдив град и 22 МИР Смолян, коментира намерението на комисията по култура в Столичния общински съвет да премести паметника на Съветската армия. 

„Очевидно виждаме тук една акция, която всъщност е започната извън България. Тоест това решение е продиктувано отвън, продиктувано е от американското посолство, продиктувано е от нашите така наречени евроатлантически партньори, които просто дирижират събитията у нас чрез определени политически сили, които са техните проводници. Всички знаем тези политически сили кои са, реално всички евроатлантически партии.“, каза Ангел Георгиев.

Той се  съмнява, че паметникът ще бъде демонтиран, но смята, че това, което реално се опитва  да бъде направено, е да прокарат поредното разделение в българското общество, от което никой няма полза, а само всички  страдат. 

 

„Забележете, че те поставят под въпрос съществуването на един паметник за една безспорно чужда армия, която обаче не е убила нито един българин, а имаме в София паметник на американски летци, които са убили 4000 души в България. Същите политически формации, които твърдят, че са обективни, че са демократични, че защитават най-милото и драгото, демокрацията, световния ред, човешките правдини и свободи, дума не обелват за този паметник на тези летци, които са отговорни за смъртта на 4000 невинни българи. Ако трябва да започнем да демонтираме паметници, ние от „Възраждане“ питаме не трябва ли да започнем с този паметник на тези летци, които са отговорни за смъртта и нещастието на толкова много хора – българи, и техните семейства, и след това вече да говорим за други паметници на хора, които не са отговорни за нито една загуба на човешки живот в България?“, коментира още Ангел Георгиев.

 

 Той добави, че решението на комисията по култура в Столичния общински съвет е необективно.

 

 „На практика ние виждаме новия неолиберален фашизъм, новия неолиберален нацизъм. Обаче украсен в една красива опаковка, боядисан в розово, ако щете, който обаче по присъщ за него начин посяга на човешките свободи, на демокрацията и на всичко нормално“ , каза още Ангел Георгиев. 

 

Българските граждани могат да дадат доверието си за Ангел Георгиев с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г. 

„Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!