Ангел Георгиев : Край на транспортния хаос и недостига на места в яслите

Ангел Георгиев : Край на транспортния хаос и недостига на места в яслите

Народният представител и кандидат-кмет за град Пловдив – Ангел Георгиев смята, че от десетилетия Пловдив е потънал в порочни, корупционни схеми, които спират развитието на един град с огромен потенциал. Затова в своята управленска програма, залага на практичното справяне с наболелите проблеми на пловдивчани. А те са – корупция, презастрояване, недобра инфраструктура, безкрайни ремонтни дейности, затворени булеварди, недостатъчно детски градини. 

“Изградили сме изключително балансирана управленска програма, която не оставя нито един проблем неразрешен.”, коментира Георгиев. 

“Друг изключително важен приоритет за нас от “Възраждане” и за мен като кандидат-кмет е образованието. Един от акцентите в управленската ми програма е строителството на нови учебни заведения – детски ясли, градини и училища. Всички знаем за големия недостиг на места в детските градини и ясли в града. Искам да обърна внимание и на друг проблем – десетилетия наред не се разрешава казусът с построяването на нова сграда на Математическа гимназия (МГ) “Академик Кирил Попов”. Гимназията има над 65 медалисти от международни олимпиади и състезания, описани в създадената “Стена на славата”. През 2004г. има седем души олимпийци – математици и информатици. Нейни ученици са златни медалисти в олимпиади по астрономия, математика и информатика. Това престижно учебно  заведения няма собствена база. Едно от първите предложения, които бих направил като кмет е да се предвидят средства в бюджета за 2024г. на община Пловдив, в размер на 5 милиона лева за актуализиране на съществуващия проект на сградата и започване на строителство. Като народен представител ще положа усилия да се плануват средства и в държавния бюджет за 2024г. за строителство на сградата”, заяви Георгиев. 

Той посочи, че в ОУП на град Пловдив има предвиден терен за строителство на нова сграда на Математическата гимназия, зад хотел “SPS” и само липсата на политическа воля е причината да не бъде построена сградата на учебното заведение на отредения терен. 

“В Пловдив големите терени са изключително ограничени и те стават все по-апетитни за строителните предприемачи. Няма да допуснем предвиденият за сграда на Математическата гимназия парцел, да бъде продаден или използван за друго, освен образование. Учуден съм, че един кандидат-кмет, бивш директор на Математическата гимназия, има за свой първи приоритет премахването на паметника “Альоша”, а не нова сграда за едно елитно училище, което прославя Пловдив и България на международни и световни състезания, и на което, той самият, е бил директор.”, коментира Георгиев.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!