Ангел Георгиев за Альоша : Тази война с историческата ни памет, трябва да спре незабавно 

Ангел Георгиев за Альоша : Тази война с историческата ни памет, трябва да спре незабавно 

Народният представител от “Възраждане”, Ангел Георгиев  препотвърди позицията на “Възраждане”, относно войната с паметници и българската, национална историческа памет, подета от управляващата сглобка. в интервю в БНР – Пловдив тази сутрин.

“Тази война с историческата ни памет, трябва да спре незабавно. Без значение, дали един паметник се харесва на определена част от обществото, паметникът е точно за това – да напомня за нашата история и да може всеки един гражданин да чете и да се интересува и, съответно, да оформи своето виждане за добрите и лошите страни на нашата история. Целта на управляващата върхушка в момента е да унищожи историческата памет на българския народ и да създаде разделение в обществото, това е нейната основна цел, за да може сглобката по-лесно да прокарва своите интереси и да обслужва чужди такива. Ние категорично сме против това, категорично сме против подмяната на историята, категорично сме против демонтажа на паметника. Това е безумно – в много други страни паметниците са запазени, има редица паметници в Европа на Съветската армия и в във всяка една цивилизована страна тези паметници са съхранявани, а не осквернявани. Мога да дам такъв пример – във Виена, Австрия има такъв паметник.

В България, обаче, имаме паметник на американските летци, които са бомбардирали София – един, меко казано, неуместен паметник, но никога, никой не си е позволил да осквернява, чупи или демонтира този паметник. Виждате, че тези, които са “демократи” на думи, не защитават демократичните ценности и свободи”, коментира Ангел Георгиев – народен представител от ПГ на „Възраждане“.

Той допълни, че този шум и борба с паметници и националната ни историческа памет цели, единствено да се отклони обществения интерес от безумията, които върши управляващата сглобка, от това, че има много голяма борба за постове в самата коалиция. Всичко това показва управленската немощ на сглобката и това, че след като от ПП-ДБ изпраха Бойко Борисов и Делян Пеевски, единственото, което им остава е да водят битки с паметници, с което да оправдаят своето съществуване. Георгиев заяви и, че са водени разговори от групата на общинските съветници на “Възраждане” по темата и изглежда, че разумът ще надделее, като мнозинството от съветниците от другите групи са против идеята да се предприемат, каквито и да е действия в момента .

“Пловдив има много по-належащи и грандиозни проблеми  – като започнем от трафика и свършим с мръсния въздух. Видяхме по време на празниците и, че граждани празнуваха на Бунарджика, така че паметникът не пречи на никой, освен на една малка политическа прослойка, която получава заповеди от едно определено посолство”, коментира Георгиев.

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!