Александър Койчев: Ще работим за големи инвеститори в Бургас

Гръбнакът на икономиката в Бургас е съставен основно от микро и малки предприятия; такива, в които работят до 9 души. Това посочва кандидатът за общински съветник и втори в листата на „Възраждане“ Александър Койчев. Той вижда в това причината за ниските заплати в Бургас, защото тези „предприятия“ са малки семейни фирми, основно, главно – в сферата на услугите. Те няма как да плащат високи възнаграждения и това прави Бургас скъп за живеене град, в който заплатите не могат да отговорят на цените и наемите. 

 

Александър Койчев вижда решение в тази посока в привличането на инвеститори в големи производства, както и такива с висока добавена стойност. 

 

„Община Бургас трябва да търси индивидуален подход в преговорите с всеки потенциален инвеститор, съобразявайки се с обществения интерес на гражданите. Важно е при сключването на сделката печеливши да са и двете страни“, посочва той. 

 

Големите производства, особено тези с висока добавена стойност, имат значителен ефект върху местната икономика. Те привличат и създават висококвалифицирани кадри, които са и високоплатени.

 

Александър Койчев е организационен секретар на „Възраждане“ Бургас. Роден е в град Бургас, на 45 г. Завършил е средното си образование в АЕГ „Гео Милев“, а след това и висшето си образование в Икономически университет – Варна. Работи като „Специалист развитие на пазара“, отдел „Ключови клиенти“, в една от най-големите международни компании. Експерт е в областта на маркетинга, финансите и управлението. 

 

Актуално

 “Възраждане – Асеновград” пита какво се случва с ремонта на Караалановото училище в нашия град? 

Костадин Костадинов : Зачестяват случаите на произвол, от страна на чужди гранични власти 

Инж. Коста Стоянов : От сглобката, отново ще гласуват в полза на местните олигарси. Какво стана, господа демократи?